Team

Het Oud Erf team bestaat uit Pieter, Juliëtte en Joram.

Pieter

In 2017 ben ik, Pieter Struyk, begonnen met Tuinderij ’t Oud Erf. Het is van jongs af aan mijn droom geweest om boer te worden. Ondanks dat ik midden in de stad Amersfoort opgroeide hield ik altijd allerlei dieren in de tuin, zoals kippen, konijnen, duiven, cavia’s en zelfs schapen. De eieren verkocht ik in de buurt. Toen ik wat ouder was mocht ik een stukje land van de overbuurman in gebruik nemen. Daar onderhield ik jaarlijks een kleurrijke pluktuin van dahlia’s. De laatste jaren groeide mijn passie voor het telen van groenten. Zo kwam ik op het idee om een groter stuk land te huren en daar een professionele tuinderij te starten.

Mijn kennis is gevoed door mijn studie Agrarisch Ondernemerschap aan de Hogeschool in Dronten. In 2016 ben ik in Wageningen afgestudeerd in Bos- en Natuurbeheer, waarbij ik onder andere onderzoek deed naar de grutto en stage liep bij Staatsbosbeheer. Ondanks dat ik vaak met mijn neus in de studieboeken heb gezeten, ben ik toch het liefste buiten te vinden tussen de planten en dieren. Ik wist direct dat ik in onze tuinderij biologisch te werk wil gaan.

Inmiddels ben ik 26 jaar oud en nog altijd even enthousiast en leergierig. Bovendien deel ik mijn eigen opgedane kennis ook weer graag met anderen. Als je eens zin hebt om op de tuinderij langs te komen, dan ben je altijd welkom.

Juliëtte

Ik ben Juliëtte Schouten, de vriendin (en inmiddels ook verloofde) van Pieter. Sinds ik Pieter in 2009 leerde kennen, weet ik niet anders dan dat hij een buitenmens is. En hoe leuk is het om als vrouw steeds weer verrast te worden met een bosje dahlia’s! Ik ben helaas niet met dezelfde groene vingers als Pieter geboren, maar toch heb ik de afgelopen jaren veel geleerd over planten en tuinieren. En ik moet zeggen: oefening baart kunst.

Ik ben gespecialiseerd in de wetenschapscommunicatie en educatie. Momenteel werk ik vier dagen in de week als beleidsmedewerker onderwijs bij de studie Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. De overige uurtjes help ik Pieter met het opzetten van de tuinderij. Ik vind het heel bijzonder dat jaren geleden mijn (over)grootouders ook aan het werk waren op dit stukje land. Ik laat graag mijn creatieve en digitale handjes wapperen om de tuinderij ook online zichtbaar te maken. Dit proces is té leuk om niet te delen!

Joram

Ik ben Joram en ik ben 19 jaar oud. In mijn vrije uurtjes help ik Pieter met de tuin. Ik had tot nu toe nog geen ervaring met het telen van groenten. Sinds ik meehelp bij ’t Oud Erf heb ik al veel nieuwe dingen dingen kunnen leren. Ondertussen kan ik zaaien, planten, wieden, irrigatie aanleggen, timmeren en zelfs trekker rijden! Zo leer je nog eens wat. Ik kijk ontzettend uit naar het oogsten en heb het ondertussen erg naar mijn zin.