The making of… #2 Het zaaien kan beginnen!

Waar je in de vorige update las over de vele voorbereidingen die getroffen werden, zie je vandaag hoe het land geprepareerd werd en de eerste zaadjes te grond in gingen.

Grondbewerking

Eind maart was het eindelijk droog genoeg om aan de slag te kunnen gaan op het land. Pieter bemestte het land en de loonwerker kwam diepwoelen, om alle grondlagen weer los te maken. Nadat er gespit en gefreesd was, kon Pieter eindelijk gaan zaaien en planten. Toch een hoogtepuntje!

De tuinbonen, peulen, kapucijners, doperwten, sugarsnaps, bosuien, rode bieten, wortels, meirapen, radijsjes en raapstelen werden als eerste gezaaid. Een week later gingen de slaplantjes en kolen de grond in. Binnen de kortste keren veranderde een stuk braakliggend grond in een tuinderij.

De kassen

In de week voor Pasen werd er begonnen met het bouwen van de twee foliekassen. Dit bleek een hele klus. Zo’n kas bestaat namelijk uit heel veel losse onderdelen. En dan zal je net zien dat ook nog de verkeerde maat kas geleverd wordt! Gelukkig werd dit snel hersteld zodat de bouwers, onder toeziend oog van Pieter, aan de slag konden. Na ongeveer anderhalve week werden de kassen opgeleverd. En na het werk van de elektricien kon ook het dak automatisch open en dicht gaan.

Vorst!

Als je net denkt dat aan het einde van maart de lente haar intrede heeft gedaan, worden er halverwege april nog een paar nachtjes vorst aan de grond voorspeld. De meeste plantjes lijken er geen last van te hebben gehad. En inmiddels zijn ook de bladeren van de aubergineplanten weer groengekleurd in plaats van geel.

Tot zover deel 2 van the making of, dat zich voornamelijk in april afspeelde. In deel 3 zien we hoe de kassen ingericht worden en hoe er nog meer gezaaid en geplant wordt. Daarnaast krijgt de tuinderij ook kakelende bewoners!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *