Welkom bij Tuinderij ’t Oud Erf!

Yes! Nu we ook op het wereldwijde web vindbaar zijn, begint het nóg echter te voelen. Sinds 13 februari 2017 is Pieter eigenaar van Tuinderij ’t Oud Erf: een droom die uitkomt.

Boer Pietertje

Een ieder die Pieter kent, weet dat hij van kleins af aan al boer wil worden. Studieboeken zijn leuk en aardig, maar de kennis zelf toepassen buiten in de natuur is het mooiste dat er is. Een droom die voor omstanders wellicht onwerkelijk leek, maar waar Pieter altijd in bleef geloven. Boer worden zonder ouders of familie met boerderij is vandaag de dag niet makkelijk, maar linksom of rechtsom is er altijd wel een weg te vinden. En zo geschiedde het: Pieter kreeg de mogelijkheid een stuk land van Juliette’s oom te huren om daar een moestuin XL te starten.

Groene hersenen

Het voordeel van een academische opleiding is dat je eerst je hersenen laat kraken alvorens je aan de slag gaat. Pieter schreef een ondernemersplan, inclusief begroting, benodigdheden en teeltplan. Mogelijke afnemers werden bezocht en voordat we in september 2016 op reis gingen, waren de belangrijkste zaken geregeld. Nu is het tijd om de groene vingers het werk te laten doen (en af en toe een gebedje tot de weergoden te richten).

The making of

Een tuinderij starten from scratch: dat is niet niks. Het is een avontuur dat we graag met jullie delen. Want wat doe je als je land nog zeikie nat is terwijl je al lang wil starten? Of als de hond van je schoonouders besluit je sperzieboonzaadjes op te eten? Of als de verkeerde maat kas wordt geleverd? Dat gaan jullie de komende tijd hier lezen.

Je kunt ons ook volgen via Facebook of Instagram. Neem vooral geregeld een kijkje: dat vinden we leuk!

 

 

 

1 Reactie

  1. Ha Pieter en Juliette,

    Leuke website. Heel veel succes en geluk met de tuinderij. Als het lukt kom ik deze zomer een keer langs om de zaak van dichtbij te zien.

    Groet
    Bas

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *